Лазерни ролетки

При сравняване на продукти, отбелязвайте най-много два инструмента.

Лазерна ролетка - DistanceMaster

  • Марка: LaserLiner
  • Макс. обхват на измерване(m): 60
327.75 лв.

Лазерна ролетка - LD 100P

  • Марка: MAKITA
  • Макс. обхват на измерване(m): 100
599.00 лв.
* Максималният брой, които могат да бъдат сравнени са два инструмента.

Бележка: В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването и предлаганите допълнителни принадлежности.


Лазерните ролетки представляват компактни лазерни далекомери, които, в зависимост от конфигурацията и предназначението, могат да извършват изчисления на площи и обеми, както и да притежават множество допълнителни функции. Компактните им размери гарантират удобство и бързина на работата.
Точността на измерване с лазерни ролетки е значително по-висока от тази при обикновените ролетки, също както и бързината на самото измерване. За да се направи измерването, е необходимо насочване на тънкия лазерен лъч, произвеждан от уреда, към обекта, до който трябва да бъде измерено разстоянието и отразяването му. Голямо предимство на този тип ролетки пред класическите е, че позволяват измерване на разстояния, дори и до труднодостъпни точки. Има възможност и за индиректно изчисляване на разстояния, благодарение на вградената функция за използване на питагоровата теорема.